Saturday, June 2, 2012

Tort reteta: Madeira Cake (Blat de Tort Madeira)

Ingrediente:


400 g unt
400 g zahar
8 oua
395 g faina
1/2 bicarbonat alimentar
1 lingurita praf de copt
2 linguri lapte (eu am pus doar una de lapte si una de esenta de vanilie)
Timp de coacere:
1 ora si 40 minute la temperatura de 315 F sau 160C sau 2-3 ptr gaz
+ Adauga la lista!
Preparare:
Se incalzeste cuptorul la 315 F (160C, 2-3 gaz). Se unge o forma de copt cu ulei apoi se tapeteaza cu hartie de copt (se decupeaza forma fundului se aseaza in tava, apoi se taie fasii din hartie de latimea peretilor tavii si se lipesc pe marginile ei). Se trece la pregatirea blatului.

Se bate untul spuma cu zaharul, apoi se adauga unul cate unul ouale prevazute in reteta (se bate bine cu mixerul dupa fiecare ou... crema va avea aspect de crema branzita... nu va speriati). Se transfera intr-un vas mai mare (numai in cazul in care este nevoie de asta) se adauga faina cernuta de doua ori si care a fost, in prealabil, amestecata cu praful de copt si bicarbonatul. La urma se adauga laptele si esenta (daca folositi esenta). Amestecul va fi gros si dens, nu va curge usor, se va pune in tava de copt si se coace dupa indicatile date. Temperatura de coacere si cantitatile variaza in functie de marimea tavii.

Se poate pastra in cutie ermetic inchisa 2 saptamani la frigider sau se poate congela si pastra pana la 2 luni la congelator. Dupa decongelare este super moale si pufos blatul. Se preteaza perfect la torturile de nunta.
Timp Preparare: 2 h
Complexitate: redusa

No comments:

Post a Comment