Saturday, June 2, 2012

Tort reteta: tort 7 straturi

Ingrediente:


250 g zahar
250g unt moale
1 lingurita de esenta de vanilie
2 oua
650 g faina
200 ml smanatama lichida duce
400 g dulceata de fragi
fragi pt decor
+ Adauga la lista!
Preparare:
Se amesteca zaharul cu untul pana se obtine o crema fina.Apoi se adauga esenta de vanilie si ouale,amestecand incontinuu.Se adauga faina treptat si se amesteca,pana cand se obtine o coca uniforma care se da la frigider timp de 20 minute.
Se incinge cuptorul la 180 grade.
Aluatul se intinde pe hartie de copt si se taie in 7 cercuri cu o forma de 20 cm.
Se pun in tava si se coc timp de 20 minute.Se scot si se lasa la racit.
Se bate smantana lichida,dupa care se intinde pe fiecare strat in parte frisca obtinuta peste care se pun mici cantitati de dulceata din loc in loc .
Peste ultimul strat se pune restul de dulceata si se decoreaza cu frisca si fragi proaspeti.
Mentiuni:
Optional se pot insiropa straturile de blat cu sirop de vanilie sau de fragi.
O reteta destul de simpla care cred ca va fi deliciul tuturor.
Timp Preparare: 1 h
Complexitate: redusa

No comments:

Post a Comment